The Holy Foreskin of Jesus

The Holy Foreskin of Jesus is een video pamflet. De angry young men kwam in mijzelf naar boven.
Samen met het werk 12 Apostelen, 12 uren vormde dit mijn afstudeerpresentatie aan de Gerrit Rietveld Academie.

Het idee voor deze video ontstond door het een lichtelijke boze en teleurgestelde blik op de wereld.
Dit viel samen met mijn afstuderen en zo begon ik video beelden te maken. Ik maakte video’s op de fiets en in het toenmalige huis waar ik toen woonde.

Het was een antikraak pand en ik had in die tijd best vieze huisgenoten. En soms kwamen er ook vreemde mensen en dieren binnen. Ik keek toen ook erg veel televisie en daar werd de wereld niet op zijn mooist vertoond. Dit was erg heftig maar het resulteerde wel in fijn beeldmateriaal.

Dat ik weer kon gebruiken voor mijn pamflet. Daarnaast filmde ik ook veel het scherm van computer. Het scenario voor dit pamflet ontstond tijdens het maken van de film en de besprekingen die ik had om de academie. Elke keer dat ik een bespreking had kwam er weer een stukje bij om gingen er grote stukken vanaf. Na veel ploeteren was de video af en net op tijd klaar voor de eindpresentatie. The Holy Foreskin of Jesus.

Ik studeerde af en daarna was de video zeven dagen te zien op de eindexamen tentoonstelling van de Gerrit Rietveld Academie.

The Holy Foreskin of Jesus installation, Rietveld Graduation Show 2012

The Holy Foreskin of Jesus installation, Rietveld Graduation Show 2012

Voor de presentatie op de academie had 9 tv gehuurd en ze met elkaar verbonden. De kijker kon met een koptelefoon op naar de video kijken. Het liefst had ik geluid door de hele ruimte laten klinken.

Dit was niet mogelijk omdat mijn buren ook een video hadden. Ik kreeg veel leuke reacties en sommige konden kijkers konden hun tranen niet in bedwang houden. Voor de video maakte ik ook de muzikale bewerking.

Hier nog wat screenshot uit de video:

The Holy Foreskin of Jesus
The Holy Foreskin of Jesus
The Holy Foreskin of Jesus